Heerlijk om anderen met mijn muziek een goed gevoel te geven.
Autodidact

Op 4-jarige leeftijd ontdekt Lodewijk van der Linden de piano. Er staat er één bij hem thuis op de overloop en elke dag speelt hij wel even. Eerst zijn dat eigen liedjes met slechts 2 vingers. Als hij vervolgens liedjes van de radio gaat naspelen op gehoor, komen de andere vingers er ook bij.

 

Straatmuziek

Met ongeveer 8 jaar, gaat Lodewijk op accordeonles. Met de accordeon doet hij op die leeftijd zijn eerste podiumervaring op als straatmuzikant op Hoog Catharijne in Utrecht. Zijn 2 jaar jongere broertje begeleidt hem dan soms op trommel.
Als 13-jarige is Lodewijk “jong talent piano” in het klassieke radioprogramma Für Elise waar hij o.a. dit muziekstuk als Boogie Woogie speelt.

 

Conservatorium

Na de middelbare school studeert Lodewijk jazz piano  aan het Hilversums Conservatorium, dat hij in 1993 met diploma onder de arm verlaat.
Daarna speelt hij in tal van bandjes en verschijnt op de televisie.

 

Eigen CD

In 2005 wordt Louis & the Losers opgericht. Een 6-mans formatie die muziek speelt van Ray Charles, Fats Domino, Jerry Lee Lewis en Lodewijk zelf. Twee jaar later brengen zij hun eerste cd uit met de titel “Thanks for Nothing Baby” onder het Maxanter Label.

 

Artiesten

Gaandeweg weten artiesten Lodewijk te vinden voor cd’s en tournees

Zo speelt o.a. hij mee op opnames met Hessel en trekt hij van theater naar theater met Conny Vandenbos.

 

Pumpin Pianos, My Singing Waitresses

Ondertussen legt Lodewijk zie ook toe op andere aspecten van het optreden.

En tegenwoordig treedt hij vaak op met de Pumpin Pianos en My Singing Waitresses.

Voor deze acts verzorgt hij niet alleen de pianomuziek en de vocalen, maar ook de boekingen en het geluid en licht.